SPIE Nederland selecteert Eqeep en Arvato Systems als Managed Service Provider voor de IFS Product Suite

Tiel, 26 september 2019 – SPIE Nederland selecteert Eqeep en Arvato Systems voor de infrastructuur, het technisch- en functioneel beheer voor de IFS Product Suite. SPIE is de onafhankelijke Europese marktleider in multi-technische dienstverlening in de energie- en communicatiesector. De komende jaren maakt de dienstverlener gebruik van de operationele intelligentie van IFS, waarmee zij de procesefficiëntie wil verbeteren en haar marges wil vergroten.

 

IFS Platinum Partner Eqeep ondersteunt SPIE Nederland als centrale IFS helpdesk, op het gebied van functioneel beheer en draagt als hoofdaannemer tevens zorg voor de infrastructuur van de IFS Product Suite. Arvato Systems levert en beheert de private cloud op basis van Microsoft Azure en verzorgt het technisch beheer van de IFS Product Suite.

SPIE Nederland maakte onlangs bekend dat zij, voor het versterken van haar leidende marktpositie, gekozen heeft voor de IFS Product Suite. Door de toenemende behoefte aan digitalisering voor toekomstige zakelijke uitdagingen, is SPIE Nederland een uitgebreid evaluatieproces gestart. Dit proces richtte zich op het identificeren van een bedrijfsplatform dat de bestaande, verouderde systemen kon vervangen en tegelijkertijd de efficiëntie van een groot aantal cruciale bedrijfsprocessen verbeterde. Uit een shortlist met oplossingen van een aantal van de grootste leveranciers ter wereld, koos SPIE Nederland voor de IFS Product Suite.

In de selectieprocedure voor een Managed Service Provider voor de IFS Product Suite zette SPIE Nederland in op een aantal belangrijke kenmerken. Zo moest de uiteindelijke MSP voor de infrastructuur en het technisch- en functioneel beheer van de IFS Product Suite flexibel en schaalbaar zijn en beschikken over een hoog kennis- en ervaringsniveau. Uiteindelijk viel de keuze op IFS Platinum Partner Eqeep en haar Europese partner Arvato Systems. Dit partnership draagt zorg voor een heldere focus op beide voor SPIE Nederland belangrijke gebieden.

De kennis en ervaring van Eqeep op het gebied van IFS in combinatie met de expertise van multi-cloud service provider Arvato Systems, helpen SPIE Nederland bij het bereiken van haar doelstellingen. Eqeep fungeert als centraal aanspreekpunt voor de totaaloplossing. “Voor het beheer van de operationele productieomgevingen waren wij op zoek naar een aanbieder met gedegen ervaring en kennis van de IFS-applicaties. Een aanbieder die méér kan bieden dan de traditionele rol van leverancier. In combinatie met de cloudoplossing en infrastructuur van Arvato Systems hebben we in Eqeep een partner gevonden voor een intensieve samenwerking, waarbij flexibiliteit en totale ontzorging voorop staan”, zegt Elena Pileri, IT Director van SPIE Nederland.

De IFS Product Suite stelt organisaties in staat om geordend en efficiënt te werken. “Eqeep is verheugd om SPIE de komende jaren te mogen bedienen als Managed Service Provider (MSP)”, laat Harm van Echteld, Chief Executive Officer van de Eqeep, weten. “Na de keuze van SPIE voor de IFS Product Suite, is SPIE via een selectieprocedure op zoek gegaan naar een MSP. Eqeep is een IFS Platinum Partner en heeft als hoofdaannemer in de aanbesteding geacteerd waarbij wij de Service Desk en Application Management Service (AMS) leveren. Middels onze samenwerking met Arvato Systems leveren wij de cloud-infrastructuur gebaseerd op Microsoft Azure, inclusief Technisch Applicatie Management. Door gebruik te maken van Eqeep Managed Services is de beschikbaarheid van de IFS Product Suite van SPIE gegarandeerd.”

Volgens Peter Stemerdink, Key Account Executive bij Arvato Systems, kan SPIE door gebruik te maken van de public Azure cloud de komende jaren de groei van de IT-infrastructuur eenvoudig verwezenlijken. Arvato Systems levert naast de public cloud ook diverse zelf ontwikkelde Managed Services, waardoor SPIE nog meer efficiency en kwaliteitsvoordelen haalt uit de public cloud. “Onze intensieve samenwerking met Eqeep zorgt voor een geïntegreerd dienstenpakket op de IFS Product Suite en de onderliggende infrastructuur.”

 

Voor vragen, interviewverzoeken of aanvullende informatie:

IFS & EQEEP Ellen Smorenburg  +31(0)344 767 170

ARVATO SYSTEMS Peter Stemerdink +31 (0)653 46 84 98

SPIE Group Elena Pileri +31 (0)76 544 5444

Over Eqeep:www.eqeep.nl
Eqeep helpt klanten bij het implementeren, optimaliseren, onderhouden en beheren van business software, met als doel organisaties te helpen groeien en meer kostenefficiënt te werken. De dienstverlener biedt klanten ondersteuning en begeleiding, verzorgt software-licenties, levert cloud- en management services solutions en verzorgt tijdelijke inzet van ervaren HBO/WO geschoolde IT-professionals; van programmeur tot projectmanager. Eqeep is gespecialiseerd in Field Service Management (FSM) en Enterprise Resource Planning (ERP) en gecertificeerd Platinum Service- en Channel Partner van IFS.

Over Arvato Systems: • www.arvato-systems.com
Arvato Systems biedt smart services voor de digitale wereld. De internationale IT-specialist en multi-cloud dienstverlener ondersteunt, vanuit 25 locaties wereldwijd, toonaangevende bedrijven bij de digitale transformatie. Met hoog technisch inzicht en marktkennis ontwikkelt het bedrijf innovatieve IT-oplossingen, cloud-infrastructuren, zorgt het voor de integratie van digitale processen en neemt Arvato de aansturing en ondersteuning van IT-systemen over.

Over SPIE Nederland:www.spie-nl.com
SPIE Nederland is een dochteronderneming van de SPIE Group, de onafhankelijke Europese marktleider in multi-technische dienstverlening op het gebied van energie en communicatie. SPIE Nederland helpt bedrijven bij het ontwerp, implementatie, exploitatie en het onderhoud van netwerksystemen, energie, infrastructuur en industriële installaties en gebouwen. SPIE Nederland behoort tot de top-drie van technische dienstverleners in Nederland.

Over IFS Applications:www.ifsworld.com
IFS Applications is één geïntegreerd product dat Enterprise Asset Management (EAM), Enterprise Resource Planning (ERP), Enterprise Project Management en Supply Chain Management levert aan veeleisende bedrijven. De EAM-functionaliteit in IFS Applications doet meer dan alleen onderhoud – met volledig onderhoud, reparatie en revisie en mogelijkheden voor field service management en asset lifecycle management. De IFS ERP-oplossing is ideaal voor veeleisende en complexe proces-productieomgevingen, die moeten voldoen aan zware traceerbaarheidseisen, zoals voedsel en drank, maar ook projectgerichte organisaties.